Saturday, February 24, 2018
   
Text Size

Onze geschiedenis

geschiedenis De Universele Kerk van Gods Rijk ontstond in 1977. Zijn oorsprong komt van een evangelische programma dat geleid werd door bisschop Robert McAlister, een Canadese missionaris met Pinkster tradities.

Edir Macedo – die later de UKGR is begonnen - was een van de eerste mensen die door het programma bekeerden. Met de zegen van bisschop McAlister begon hij diensten te houden in een park, in een kleine schuilplaats voor de regen met alleen een dakje als bescherming.

Zijn passie was om de behoeftige, minder bedeelde mensen te bereiken die vaak door de gevestigde religies werden buitengesloten. Naarmate de diensten van Pr. Macedo in populariteit begonnen te groeien, begon hij gebruik te maken van andere openbare ruimtes, zoals oude bioscopen en openbare zalen om de groeiende bijeenkomsten te kunnen huisvesten. Hierdoor kwamen er meer mensen direct van de straat bij de groeiende beweging. Kort daarna opende de UKGR haar eerste kerk in een oud mortuarium.

Meer kerkopeningen volgden en de beweging begon zich al gauw over geheel Brazilië uit te breiden. Vandaag zijn er meer dan 5000 kerken in Brazilië, met de hoofdkerk gevestigd in Rio de Janeiro die een capaciteit heeft van 12.000 mensen en ook dat aantal heeft.

Volgend op een onderzoekend bezoek in de VS werd in 1986 de UKGR gevestigd in New York. Vandaag zijn er kerken in Brooklyn, Manhattan, Miami, Los Angeles en in nog vele andere steden. De UKGR heeft zich daarna ook gevestigd in Canada, Mexico, Argentinië, Paraguay, Venezuela, Colombia, Bolivia, Chili, Guatemala en Ecuador. Er zijn ook kerken in Jamaica, Trinidad en Guyana.

In Europa is de UKGR gevestigd in Engeland, Portugal, Spanje, Frankrijk, Nederland, België, Zwitserland, Luxemburg, Italië en Polen. Na de val van de Berlijnse muur opende de UKGR haar deuren in Duitsland en na de val van het communisme kwam ook de mogelijkheid om kerken te openen in Rusland en Roemenië.

UKGR BLOG

blog
Volg ons dagelijkse updates

Video boodschap

chain_of_prayer

Volg ons op TV

  18:30       STVS      Di, Wo, Do, Vr, Za    

Donaties

donate2